top of page
תמונת הסופר/תFaceOff - עימות חזיתי

Dio - Sacred Heart

ב- 13 לאוגוסט 1985 שחרר ההרכב "Dio" את אלבומו השלישי "Sacred Heart".



זה האלבום השלישי בתוך שלוש שנים של ההרכב אשר כידוע מובל על-ידי הזמר האגדי Ronnie James Dio ונקרא על שמו.


הליין-אפ משני האלבומים הקודמים נשמר גם כאן והוא כולל את המתופף Vinnie Appice שפרש יחד עם Dio מ"בלק סאבאת'", במהלך ביצוע המיקסים לאלבום ההופעה "Live Evil" בשנת 1982, את הבסיסט Jimmy Bain חברו של Dio מלהקת "ריינבו" ואת הגיטריסט, שהיה אז צעיר ולא מוכר – Vivian Campbell. במהלך ההופעות של האלבום הראשון צירף Dio להרכב את הקלידן Claude Schnell שהיה חבר בלהקת הגלאם מטאל "Rough Cutt", כנגן שכיר. קלוד הפך לחבר מן המניין בלהקה במהלך הקלטת האלבום "The Last In Line" והוא ממשיך יחד עם ההרכב גם באלבום זה.


באלבום הזה ממשיך Dio את הקו המזיקלי של האלבומים הקודמים ובמקביל מעמיק את הזליגה שלו לחומרים יותר נגישים וידידותיים שמיועדים לרכוש את לב ההמונים.


כזכור, כבר האלבום הקודם "The Last In Line" נשמע פחות אגרסיבי ובוסרי מאחיו הבכור "Holy Diver". הריפים האימתניים של קמפבל, הקול העוצמתי של רוני והתיפוף המוצק והאגריסיבי של Appice היו שם, אבל "The Last In Line" נשמע בכל זאת "קליל" ונגיש יותר מקודמו, עם שירים פחות מורכבים והפקה הרבה יותר מלוטשת.


הפזילה הזאת של דיו למיינסטרים נמשכת גם כאן והדומיננטיות של הקלידן Claude Schnell הולכת וגוברת. קלוד לא היה שותף לכתיבת איזה מן השירים באלבום הזה, אבל כמו באלבום הקודם נוכחותו מרחפת מעל חלק גדול מהשירים ומורגשת היטב בהפקה.


מה שמייחד את האלבום הזה משני האלבומים הקודמים היא חוסר ההחלטיות. Dio מנסה כאן ליהנות משני העולמות וזה לא בהכרח מסייע לו. מחד, הוא מנסה להישאר נאמן ל- DNA שאפיין את המאסטרפיס "Holy Diver", ומנגד ללכת על קטעים מלודיים וקלילים יותר שיחשפו אותו לקהל חדש וינגישו אותו לתחנות הרדיו ול- MTV. כך יצא, שמצד אחד אנחנו מקבלים שירים כמו "Like the Beat of a Heart", "King of Rock and Roll" ושיר הנושא "Sacred Heart" אשר איכשהו מנסים לשמר את הנוסחה מהאלבום הראשון, ומצד שני יש לנו את "Rock 'n' Roll Children" ו- "Hungry for Heaven" שמציגים קומפוזיציות קלילות יותר שנועדו במכוון לרצות את ההמונים, בכדי לדחוף את "Sacred Heart" אל המיינסטרים ואל המצעדים.



אבל חוסר ההחלטיות הוא לא הבעיה הגדולה של אלבום הזה, שכן גם השירים "הקלילים" יותר נשמעים טוב עם הקול האלמותי של Dio. הבעיה של האלבום הזה היא שבניגוד לשני האלבומים הקודמים, Dio לא הצליח לשמור הפעם על רמה גבוהה של כתיבה לכל אורכו של האלבום, כאשר שירים כמו "Fallen Angels" ו- "Shoot, Shoot" נופלים באופן משמעותי מהרמה של החומר המוזיקלי ש- Dio הצליח לייצר בשני האלבומים הראשונים. נראה שהרצון לרכב על המומנטום של שני האלבומים הקודמים ולייצר כמה שיותר מהר אלבום שלישי היו בעוכריו של Dio. נראה שרוני היה צריך לקחת את הזמן ולהמתין קצת עם האלבום השלישי עד לכתיבת חומר שישמור על רמה אחידה וגבוהה, כפי שנעשה בשני האלבומים הראשונים, ולא להיכנע ללחץ של ההנהלה ושל חברת התקליטים.


יחד עם זאת, למרות חוסר האחידות ברמה הכתיבה והקומפוזיציה זה אלבום כייפי וטוב מתקופת ההרכב הקלאסי של דיו, ושירים כמו "Sacred Heart", "King of Rock and Roll", "Rock 'n' Roll Children" ו- "Hungry for Heaven" הפכו אותו לאלבום חובה בספריית המוזיקה של מעריצי הז'אנר.



נתון אולי שולי אבל מעניין, הוא שגם באלבום הזה כמו בשני האלבומים הקודמים שיר הפתיחה הוא מאוד קצבי וחזק ("King of Rock and Roll") ולאחריו תמיד מגיעים שירי הנושא של כל אחד מהאלבומים. שירי הנושא הם גם תמיד השירים היותר מורכבים מבחינת קומפוזיציה בהשוואה ליתר שירי האלבום.


באופן די מצער הגיטריסט Vivian Campbell, אשר ללא ספק התאים להרכב הזה כמו כפפה, פוטר על-ידי Dio בעיצומו של סיבוב ההופעות שתמך באלבום. לפני מספר שנים שפך המתופף Vinnie Appice קצת פרטים על נסיבות הפיטורין של קמפבל וציין שדיו עשה טעות כשפיטר אותו כי בכך הלהקה איבדה חלק מהזהות המוזיקלית שלה. Jimmy Bain אמר דברים דומים ואנו נוטים להסכים עם השניים. לקמפבל הייתה השפעה מהותית על הסאונד והסגנון המוזיקלי של הלהקה ולאחר עזיבתו כבר לא ניתן היה לשחזר את הקסם. זה לא שלא היו לדיו אלבומים מעולים אחר כך, אבל הם לא הצליחו לשחזר את הקסם הראשוני של הלהקה עם קמפבל.


לפני שקמפבל פוטר מהלהקה הוא עוד הספיק להשתתף יחד עם חבריו ללהקה בפרוייקט "Hear 'n Aid" שמטרתו היתה איסוף כספים לרעבים באפריקה. הפרויקט היה מעיין קונטרה של אמני ההבי מטאל ל- "Live Aid" שהתקיים בשנת 1985. דיו, קמפבל וביין כתבו והלחינו את השיר "Stars", שיר לא רע בכלל, אשר בוצע על-ידי האמנים המובילים בהבי מטאל באותה תקופה.


שיר נוסף שראוי לציון הוא השיר "Hide In The Rainbow" אשר נכתב על-ידי דיו וביין פחות או יותר באותה תקופה ושוחרר לראשונה במסגרת פסקול הסרט "Iron Eagle". השיר לא נכלל באף אלבום של הלהקה, אך הוא נכלל בגרסת הדלוקס של האלבום משנת 2012.


להאזנה לאלבום: Spotify, Apple Music


אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק ו/או להירשם לאתר!!

"עימות חזיתי" - בלוג הרוק של ישראל ופודקאסט

140 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


 נהנים מהבלוג? הירשמו לקבל את הפוסט הבא ישירות למייל !!

תודה רבה על ההרשמה!

bottom of page