ב- 28 לאוגוסט 2006 שחררה "Iron Maiden" את אלבום האולפן ה- 14 שלה - "A Matter of Life and Death". (האלבום שוחרר בארה"ב קנדה ויפן ב- 5 לספטמבר ובאיטליה ופינלנד ב- 25 לאוגוסט).
נתחיל בזה שמדובר באלבום היחידי של "Iron Maiden" שלא בוצע עליו תהליך מאסטרינג. החומר לו אתם מאזינים נשמע בדיוק איך שהוא נשמע באולפן בעת ההקלטות, ללא משחקי קונסולה ואקולייזרים למיניהם - "Pure Direct!!!"
זו היתה בחירה מודעת של הלהקה אשר ביקשה להישמע הכי טבעית וקרובה למקור.
זה האלבום השלישי מאז הקאמבק המפואר של Bruce Dickinson ו- Adrian Smith ללהקה, והשלישי ברצף עם Kevin Shirley שהפיק את שני האלבומים הקודמים יחד עם Steve Harris.
עטיפת האלבום והכותרת שלו מסגירים בדיוק את מה שקורה בפנים. למרות שלא מדובר באלבום קונספט הרי שמרבית השירים באלבום עוסקים בנושאי מוות ומלחמה על-פני ההיסטוריה המדממת של האנושות.
הכותרת "A Matter of Life and Death", לקוחה מסרט בריטי על מלחמת העולם השניה אשר דורג על-ידי מכון הקולנוע הבריטי במקום ה- 20 מבין 100 הסרטים הטובים ביותר שיצאו מהממלכה המאוחדת.
הלהקה מגיעה לכתוב את החומר לאלבום הזה אחרי שני סיבובי הופעות עולמיים שליוו את אלבומם הקודם והמצליח "Dance of Death" משנת 2003. למרות שזה לא האלבום הראשון של "Iron Maiden" אשר משך לצד הפרוגרסיבי, זה כנראה האלבום הראשון של הלהקה בו הדינמיקה, שינויי המקצבים התכופים והקומפוזיציה המורכבת הפכו למטרה.
הסינגל הראשון ששוחרר מהאלבום - "The Reincarnation of Benjamin Breeg", מהווה הצהרת כוונות באשר למורכבותו של האלבום, אשר כולל 10 שירים בלבד שנפרשים על פני 72 דקות.
מדובר בקטע אפי המספר את סיפורו של בנג'מין בריג, אשר הביוגרפיה שלו פורסמה באופן סימולטני באתר אינטרנט מיוחד שהלהקה העלתה במקביל לשחרורו של הסינגל. מי שהקים לכאורה את האתר היה בן דודו של אותו בנג'מין, אשר לטענתו נתקל בתמונה ישנה שלו בארגז שנמצא בבית סבתו שהלכה לעולמה. אותו "בן דוד" הקים לכאורה את האתר בניסיון לחפש אחר בנג'מין ובאתר ניתן היה לקרוא את הביוגרפיה שלו.
בנג'מין בריגס נולד ב- 3 לספטמבר 1939, יום הכרזת המלחמה של בעלות הברית על גרמניה בעקבות הפלישה לפולין. הוריו של בנג'מין הלכו לעולמם בשריפה נוראית שהתרחשה בביתם בשנת 1947 ובנג'מין נשלח לבית יתומים. הוא היה ילד מאוד חכם אך נטה להתבודד ולא התחבר עם יתר הילדים בבית היתומים. הוא חווה סיוטים בלילות ונהג לצייר אותם. בשנת 1954 הוא עזב את בית היתומים והחל לעבוד כקברן. בהמשך הוא טייל בעולם, אך ב- 18 ליוני 1978 נעלמו עקבותיו. בן דודו ביקש באתר שהקים במיוחד לצורך החיפושים, שכל היודע פרטים על מקום הימצאו של בנג'מין יצור עימו קשר, וכך היה. אחד מבאי האתר הודיע שיש לו פרטים על בנג'מין וקבע פגישה עם בן דודו ליום 14 לאוגוסט 2006 - הוא יום יציאת הסינגל.
בדומה לסיפור הרקע, גם הקומפוזיציה של השיר דינמית ומורכבת. שתי הדקות הראשונות מהוות הקדמה שקטה בה נשמעת גיטרת הבס של האריס עם מעין אקורדים מפורקים, כאשר ברקע Bruce Dickinson מהווה שופר לקולו של בנג'מין, אשר מזמין את המאזין לשמוע את סיפורו. בהמשך השיר מתפוצץ לנו בפנים עם אחד מהריפים היפים של מיידן ועם שירה מלודית ומדהימה שהולכת ומתפתחת עם התקדמות השיר.
הסגנון הדינמי והאפי הזה מצוי בשירים בולטים נוספים מהאלבום, כגון: “These Colours Don't Run” שמדבר על המחיר הכבד שהפטריוטים משלמים בקו החזית של המלחמה, "The Longest Day" שמעניק לנו פרטים מהפלישה לנורמנדי במלחמת העולם השניה, אשר נערכה ב- 6 ליוני 1944 ונמשכה עד 30 לאוגוסט 1944 ו- “Brighter Than a Thousand Suns” המדהים אשר מנבא שואה גרעינית הממשמשת ובאה וכולל נגינה של Adrian Smith על סינתסייזר.
הקו המלחמתי תופס זווית שונה במקצת עם שירים כמו The Pilgrim,” “For the Greater Good of God”, ”Lord of Light” המתייחסים לתפקידה של הדת בקונפליקטים בין העמים.
אין באלבום הזה רגעים חלשים. גם הקטעים הקצרים יותר כמו הסינגל השני "Different World" אשר השמועות מספרות שהוא מהווה טריביוט ל-Phil Lynott או "Out of the Shadows", משתלבים כאן בצורה מושלמת.
אם אנו בוחנים את אלבומיה של "Iron Maiden" מאז האיחוד בשנת 2000 כיצירה אחת מושלמת, להבדיל מבחינה של כמות השירים החזקים בכל אלבום באופן פרטני, אנחנו סבורים שזה אחד האלבומים הטובים של הלהקה במילניום הנוכחי.
אין פלא אם כן, שאפילו הלהקה עצמה בחרה לנגן אותו בסיבוב ההופעות שנועד לקידומו באופן מלא, מתחילתו ועד סופו.
להאזנה לאלבום: Spotify, Apple Music
אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק ו/או להירשם לאתר!!
"עימות חזיתי" - בלוג הרוק של ישראל ופודקאסט
Commentaires