top of page
תמונת הסופר/תFaceOff - עימות חזיתי

אהוד בנאי

היום אנחנו מבקשים לספר לכם גם על הזמר והיוצר אהוד בנאי, אחד מהאמנים החשובים והמשפיעים במוסיקה הישראלית.

(תמונה: אודי אבן חיים לדיאגו מיטלברג)


1. הוא נולד ב- 31 למרץ 1953 בירושלים לשחקן יעקב בנאי ולמרים בנאי.


2. כבר בשנת 1962 הוא שיחק בסרט הישראלי "סיניה" בשנת 1962 בו הוא גילם ילד בדואי.


3. הוא שירת בנח"ל וכחלק מהמסלול הוא שהה בקיבוץ ניר אליהו שם איבד את חברו הטוב בני ברק, ארוע שבא לידי ביטוי בספריו ובשיריו.


4. במשך שנים רבות ניסה אהוד לפרוץ לתעשיית המוסיקה, הוא ניסה לזכות בתמיכתם של מפיקים רבים, הוא ניסה להתקבל ללהקת "הברירה הטבעית" ואפילו כמעט שיתף פעולה עם זוהר ארגוב, אך כל זאת ללא הצלחה.


5. רק בשנת 1985 כשאהוד בן 32 הוא הצליח לפרוץ למוסיקה הישראלית וזכה להצלחה עם שני השירים: "עיר מקלט" ו-"עגל הזהב" שנכנסו שנתיים מאוחר יותר לאלבום הבכורה שלו "אהוד בנאי והפליטים".


6. עוד באותה שנה הוא כתב את המילים ללהיט המפורסם של להקת משינה "רכבת לילה".


7. בשנת 1986 השתתף אהוד עם להקתו "הפליטים" באופרת הרוק "מאמי" שזכתה להצלחה גדולה, שם שיתף פעולה בין היתר עם הגיטריסט והיוצר יוסי אלפנט, שילווה אותו בהמשך גם בלהקת "הפליטים".

(תמונה: שאול גולן)


8. בשנת 1987 הוציא אהוד את אלבום הבכורה שלו "אהוד בנאי והפליטים" שנחשב לאחד האלבומים החשובים באותה תקופה ואבן דרך במוסיקה הישראלית. הוא שחררו את האלבום ביחד עם הגיטריסט יוסי אלפנט ועוד מספר חברים שהרגישו כמו "פליטים" של החברה הישראלית, נוכח הסירובים שקיבלו והקשיים להשתלב במוסיקה הישראלית.


9. האלבום משלב שירי מחאה וזעם עם געגוע וכמיהה לזמנים אחרים ומסעות שאהוד משתף בחוויות. מתוך האלבום יצאו שירים אלמותיים כמו: "זמנך עבר", "עבודה שחורה", "מרקיסטן" ו- "ערבב את הטיח".


10. בשנת 2012 הוציאו תלמידי בית הספר למוזיקה "Muzik" אלבום מחווה בשם "עבודה שחורה" שכלל גרסאות כיסוי לשירי האלבום.


11. בשנת 1989 הוציא אהוד את אלבומו השני "קרוב". אם האלבום הראשון התאפיין בסאונד חדשני שמשלב מוסיקת רוק עם עם מוסיקה מזרחית, באלבום הזה אהוד מעניק למוסיקה המזרחית השפעה יותר דומיננטית. האלבום כלל שירים בולטים כמו: "רחוב האגס 1", "כולם יודעים" ו"רוחות הצפון", ואותו הפיק וגם ניגן במספר כלים המוזיקאי עובד אפרת המוכר בין היתר מלהקות "הקליק", "אור כשדים" ועוד.


12. באותה שנה הוציא אהוד גם תקליט עם אביו יעקב בנאי, הנקרא "תחת שיח היסמין" והוקדש לאגדות עם פרסיות שעיבד וסיפר אביו של אהוד. בתקליט סיפר יעקב סיפורים ששמע מבית סבו, אליהו בנאי, ואהוד ליווה אותו בנגינה על עוד.


13. בשנת 1992 יצא אלבומו השלישי של אהוד "השלישי". האלבום כלל סינגלים מצליחים כמו: "דוד ושאול" אותו כתב על חברו הגיטריסט יוסי אלפנט שהלך בינתיים לעולמו, "פלורנטין", ו"אל תפחד".


14. בשנת 1996 יצא אלבומו הרביעי של אהוד, "עוד מעט", אשר כלל בין היתר את השירים "סרט רץ", "יוצא לאור", "אביא לך", "בוא הביתה", והלהיט הגדול ביותר של אהוד עד אז, "מהרי נא" שידוע גם במילים שפותחות אותו "הילד בן שלושים".


15. בשנת 1998 יצא אלבומו החמישי של אהוד "טיפ טיפה", שהיווה אסופה של שירים וקטעים אינסטרומנטליים מסרטים ומהקלטות שונות. בין היתר כלולים באלבום השירים "טיפ טיפה", "ניצוץ האהבה", "הכוכב של מחוז גוש דן" ועוד...


16. בשנת 2001 הוציא אהוד ספר בשם "זוכר כמעט הכל", הכולל רשמים ממסעות, אירועים ואנקדוטות שונות ממהלך חייו של אהוד.


17. בשנת 2004 יצא אלבומו השישי של אהוד "ענה לי", זהו האלבום המצליח ביותר של אהוד שכלל את הלהיטים: "בלוז כנעני", "היום", "גבולות", "ברוקלין" ו"היברומאן". בעקבות האלבום זכה אהוד בתואר זמר השנה במצעד הפזמונים העברי השנתי של רשת ג', ובתארים "זמר השנה", "תמלילן השנה" ו"אלבום השנה" בטקס פרסי עמ"י של ערוץ 24.


18. בשנת 2005 העלה אהוד שני מופעים, "פרפרי הבטון" ו"רפרפי הנבוט", בהם הופיע תחת השם "עזרא טיסונה". במופעים אלה ניגן עם להקתו בעיקר גרסאות כיסוי לשירים של יוצרים שהשפיעו עליו.

(תמונה: צביקה ישראלי)


19. בשנת 2006 הוא הוציא אוסף משולש בשם "ממשיך לנסוע". אוסף של 39 שירים כפי שבוצעו בהופעות חיות.


20. בשנת 2008 הוציא אהוד אלבום זמירות בשם "שיר חדש". באלבום זה מילות השירים מבוססות על טקסטים מסורתיים - זמירות, פיוטים ותפילות. את ההשראה לאלבום שאב בנאי ממשפחתו המסועפת, בתי הכנסת ברחוב בו הוא גר והתרבות שהיה חלק ממנה.


21. באותה השנה יצא גם סרט דוקומנטרי בשם "חייב לזוז - אהוד בנאי והפליטים" בבימויו של אבידע ליבני. סרט המתאר את דרכו של אהוד לאלבום הבכורה, את הקשיים, התיסכולים והלבטים שעבר עד לשיתוף הפעולה עם הגיטריסט יוסי אלפנט ויצירת האלבום.


22. בשנת 2011 הוציא אהוד את אלבומו השמיני "רסיסי לילה". באלבום 14 קטעים שהבולטים בהם: "אני הולך", "כמו ציפור ושרה" ו-"עד הפעם הבאה".


23. בשנת 2012 הוא הוציא ספר בשם "זה המקום", המורכב משישה סיפורים קצרים הנעים בין חייו בהווה לבין זכרונות מעברו.


24. באותה שנה יצא גם אלבומו "באופק אחר", ובו הקלטות מחודשות לשיריו בעיבודים חדשים של המוזיקאי עמי רייס. האלבום כלל גם שני שירים חדשים: "הסביבה הזמן והמצב" ו"על דרך שיר".


25. עוד באותה שנה החל אהוד להגיש תוכנית שבועית בתחנת הרדיו גלי צה"ל בשם "זה המקום", בכל תוכנית עוסק אהוד בנושא אחד, ומשלב בתוכנית שירים וסיפורים בנושא זה.


26. בשנת 2016 הוציא ביחד עם להקת "הדג נחש" את הסינגל "רעדה האדמה".


27. בשנת 2017 הוציא יחד עם ברי סחרוף את האלבום "היא הופיעה כמו הרוח", שכולל 12 שירים שתורגמו מלאדינו, ברובם בידי סחרוף ובנאי.


28. באותה שנה הוציא אהוד גם אלבום אולפן בשם "EB=MC²", יחד עם המוזיקאי האנגלי מייקל צ'פמן.


29. בשנת 2018, קיבל אהוד "פרס מפעל חיים ליוצר" על שמו של אהוד מנור.


30. בינואר 2020 יצא אלבום חדש לאהוד בשם "הולך ומתקרב".


31. אהוד כתב מוסיקה למספר לא קטן של סרטי קולנוע ביניהם: "חולה אהבה משיכון גימל", "מסעות ג'יימס בארץ הקודש", "השומרוני הבודד" ועוד...


32. בשנת 2021 הוא התארח בשיר "על פי הבאר" מתוך האלבום בדל של אור של ברי סחרוף ודודו טסה.


להאזנה לאלבום האחרון של אהוד "הולך ומתקרב" ב: Spotify, Apple Music

אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק ו/או להירשם לאתר!!

"עימות חזיתי" - בלוג הרוק של ישראל ופודקאסט

319 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commenti


 נהנים מהבלוג? הירשמו לקבל את הפוסט הבא ישירות למייל !!

תודה רבה על ההרשמה!

bottom of page